• Søndre Skole Rødby
Velkommen til

Søndre Skole Rødby

Den tidligere Rødby Skole en del af Søndre Skole. Søndre Skole har desuden en afdeling i Holeby.

Søndre Skole Rødby består af 4 elevrelaterede afdelinger:
- Indskolingsafdelingen fra 0. – 3. klasse
- Mellemtrinnet fra 4. – 6. klasse
- Udskolingen fra 7. – 9. klasse
- SFO (Skolefritidsordning) for børn fra 0. – 3. klasse

Afdelingen har på 0. - 6. årgang 2 spor. På 7. - 9. årgang er der 3 og 4 spor.

Skolen har desuden administrationsafdeling, serviceafdeling og en madbod.
Desuden råder vi over gode udendørs faciliteter med idrætsanlæg, boldbaner og legepladser.

Let adgang til SkoleIntra

MobilIntra er en webapplikation, der skal køre i en browser. Det er ikke en selvstændig app, der kan downloades fra App Store eller Play Butik. Se her hvordan du opretter en genvej til MobilIntra på din mobiltelefon eller tablet, så MobilIntra kommer til at virke stort set som en app.

Lad os tage udgangspunkt i, at du er forælder og ønsker at få let adgang til ForældreIntra på din IPhone. Her skal du gøre følgende:
  • Åbn Safari-browseren og skriv adressen på skolens intranet efterfulgt af ”/m/fi”, fx www.søndreskole-rødby.dk/m/fi
  • Tryk på dele-ikonet nederst i browservinduet og vælg muligheden ”Føj til hjemmeskærm”

Herefter har du et ikon på din mobiltelefon, som giver nem adgang til ForældreIntra. Første gang du skriver dit brugernavn og adgangkode og går ind i ForældreIntra, tilbyder din mobiltelefon at huske disse oplysninger, så du ikke skal skrive dem hver gang. Vælg ”Arkiver adgangskode”.

Næste gang du ønsker at åbne ForældreIntra Mobil, skal du blot trykke på ikonet, og du kommer ind uden at skulle foretage dig yderligere.

På helt samme måde kan skolens medarbejdere lave en genvejsikon til PersonaleIntra ved at bruge skolens domænenavn efterfulgt af ”/m/li”. Elever kan lave en genvejsikon til ElevIntra ved at benytte skolens domænenavn + ”/m/ei”. Metoden kan også bruges, hvis du har en IPad.

Hvis du har en Android-baseret mobiltelefon eller tablet, kan du lave en tilsvarende genvejsikon ved at følge denne fremgangsmåde:

• Åbn browseren Chrome og skriv webadressen på MobilIntra
  • Når indlogningsskærmen vises, skal du trykke på menu-knappen nederst til venstre under skærmen på din enhed og vælge ”Føj til startskærm”.
    Søren Pedersen den 25-11-2014
    Så har skolebiblioteket taget JULEBØGERNE frem! De står i den hvide bogkrybbe lige foran skranken.
  • May-Britt Bælum den 03-11-2014

Hvad mener skolelederne?
    Skolerne tog hul på en ny og spændende hverdag, da skoleåret gik i gang i august. Her nogle måneder senere har vi mødt to af skolelederne til en lille snak om, hvordan det går.

Læs interviewene på www.lolland.dk/hvadmenerskolelederne

I kan læse flere nyheder fra skolerne på www.lolland.dk/skolereformen

May-Britt Bælum den 24-10-2014
    Til jeres orientering.
    I forbindelse med opgradering af jernbanen mellem Ringsted og Femern, har Grontmij A/S meddelt, at  Ladhavevej, Mosevej, Darketvej og  Lundegårdsvej ved Rødbyhavn spærres, i perioden fra 3. november 2014 til juli måned 2015. Se vedhæftet plantegning.
    Afspærringen får indflydelse på buslinje 752.

Ruteomlægning af buslinje 752:

I stedet for starte turen op ved Lundegårdsvej køres fra Rødby Rutebilstation ad Ringsebøllevej, Egebyvej, Højbygårdsvej, Tågerupvej og herfra normal ruteføring.

Passagerer fra/til Mosevej henvises til at stige på bussen på Ringsebøllevej.
    Passagerer fra/til Ladhavevej henvises til at sige på bussen på Tågerupvej.
    Passagerer fra/til Lundegårdsvej henvises til at stige på bussen på Rødby Rutebilstation eller på Ringsebøllevej.

Opsamling på teleburene om eftermiddagen til Rødby, køres via Holeby.
    May-Britt Bælum den 03-09-2014

Gratis magasin til skoleforældre: Hvordan kan du hjælpe dit barn til at lære mere? Hvordan kan forældre forbedre trivslen i klassen? I Skole og Forældres magasin, Skolebørn, er der masser af inspiration, den nyeste viden og guides til forældre i folkeskolen.

Forfatterarrangement i Søllested

Dagen var arrangeret af Dansk forfatterforening og en del af Litteratour 2014.
Vi var af sted med alle tre 6. klasser (Rødby og Holeby)
Først så vi filmen Antboy. Derefter læste tre forfattere op af deres bøger og der var mulighed for at stille spørgsmål til dem. De tre forfattere var: Kenneth Bøgh Andersen (forfatteren bag Antboy), Lise Bidstrup og Michael Næsted Nielsen.
Vi fik en rigtig god oplevelse
Mvh Karina

Ordblinde elever på Gylling Efterskole har lavet rigtig mange gode instruktionsvideoer til, hvordan man kan få hjælp af apps på telefon og tablets. Følg dem på YouTube!

• 01-12-2014
    Skole/hjem samtaler · 9ARO
  • 01-12-2014
    Skole/hjem samtaler · 9ARO
  • 02-12-2014
  • 03-12-2014
  • 03-12-2014
    Tur til Masken · 3ARO · 3BRO
  • 04-12-2014
  • 04-12-2014
    Skole hjem samtaler 5.b ·

218137

Du kan finde mange oplysninger her på SkoleIntras offentlige forside, men du kan naturligvis finde endnu mere, hvis du logger dig ind på de sider, der kun er for personer med tilhørsforhold på skoleafdelingen.